X
Categorieën
Tag
  • Geen tags beschikbaar

Mooi versus praktisch of mooi én praktisch?

Een tas is om te gebruiken, maar ook een belangrijke accessoire waarmee je jouw outfit compleet maakt. Waar kun je aan denken als je op zoek gaat naar een nieuw tas?

Weet waarvoor je de tas gaat gebruiken en wat je mee wilt nemen. Neem je elke dag een computer mee naar je werk, dan heb je meer aan een stevige tas. Heb je genoeg aan je telefoon, lipstick , bankpas en sleutel, dan volstaat een klein tasje.

Eduard Vermeulen (modeontwerper en eigenaar van Modehuis Natan) adviseert daarom vrouwen meerdere tassen te gebruiken: een praktische en stevige tas voor overdag met een klein eleganter tasje voor als je daarna nog een afspraak hebt. Veel dames doen ook sneakers in de tas zodat ze op de plaats van bestemming op hakken kunnen lopen. De tas met schoenen geef je dan gewoon samen met je jas af bij de garderobe.

Op de fiets is een rugzak fijn (de Berlin Backpack is ook nog erg mooi). Wanneer ik de stad in ga heb ik graag een grote shopper bij me. Voor het werk is een handtas of schoudertas aan te raden. Ga je naar een festival, avondje uit of een feestje (hopelijk mogen we snel weer) dan zijn de heuptasjes, clutch of kleinere tasjes een betere en elegantere keus.

Slow-fashion of Fast-fashion? Slow fashion kenmerkt zich door een tijdloze collectie van hoge kwaliteit die lang mee gaat. Het is de tegenhanger van fast fashion dat met name geassocieerd wordt met wegwerpgedrag en oneerlijke handel. Bij slow-fashion vind je kleding en tassen die in vrijwel elke garderobe een plek verdienen. Als je investeert in een tas van hoge kwaliteit is dit een basisstuk die lang meegaat.

Geen plastic tas! Misschien overbodig maar je ziet ze nog best vaak….

test